Kontaktirajte nas

Pošaljite poruku
Budite slobodni i javite nam se ukoliko imate bilo kakvo pitanje

Rustikalne starine tipične su za primorske krajeve. Ova arhitektonska nasljeđa iznimno su važna za očuvanje tradicije, a svojim jedinstvenim izgledom plijene pažnju. U kategoriju obnove starih objekata spadaju volte, stari kameni zidovi, no najčešće se radi o obnovi kamenih kuća. Često takve kuće ili objekti trebaju adekvatnu obnovu koje uključuju fugiranje.

Zašto je potrebno fugiranje?

  • Sprečava prodor vlage
  • Estetski obogaćuje izgled stare kuće i savršen je spoj modernog i tradicionalnog
  • Dodatno povezuje kamen čineći konstrukciju čvršćom

Proces fugiranja podrazumijeva:

  • Skidanje stare žbuke
  • Ispiranje i čišćenje
  • Fugiranje

Debljinu fuge diktira sam objekt koji se obnavlja, a klijenti sami odabiru boju fuge (najčešće siva ili nijanse bijele kave) Fugiranje starih kamenih kuća zahtjeva stručnost kako bi se sačuvala sva ljepota tradicionalne gradnje. Zato taj proces prepustite u ruke majstorima sa iskustvom. Pogledajte našu galeriju fugiranje starih objekata. Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju na kontakt stranici.

 

Kontaktirajte nas!

Telefon: 00385 91 76 80 736
Email: info@kamen-gradnja.hr
Website: www.kamen-gradnja.hr

Polje, Donje selo 65 D, Otok Krk

Zašto su dobri majstori bitni?

Ukoliko je kamen pogrešno postavljen moguće su velike štete. Nepravilnim pologanjem ili korištenjem neadekvatnih materijala i veziva može doći do nepovratnog propadanja kamena. Prije same ugradnje vrlo je bitna kvalitetna priprema kamena, stoga svoje želje i zamisli prepustite u ruke iskusnih i stručnih majstora. Od iznimne je važnosti da se odabere pogodan kamen za određenu namjenu ovisno i preferencijama i zahtjevima.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”